dagboek – WLB Eindhoven 2012

Ik ben buitenlander en ben gestart bij het werkleerbedrijf Eindhoven eind 2011. Ben momenteel met mijn derde termijn bezig van 3 maanden. Door mijn afkomst beheers ik de Nederlandse taal niet goed, maar dit wordt me wel heel zwaar aangerekend in het WLB Eindhoven. Bedreigingen en intimidaties ervaar ik regelmatig en ik wordt als een kleine schooljongen behandeld. Krijg van de càsemanagers vernederingen (en strafkortingen) te verduren aan de lopende band.

Hieronder is mijn verhaal:
Ik heb recentelijk een strafkorting van 40%-1maand gekregen, omdat ik na een sollicitatiegesprek wat ik op een middag had, niet meer terug zou zijn gegaan naar mijn externe werkplaats bij Ergon, terwijl ik hier wel vrij gevraagd voor had en die ook heb gekregen. Tevens is deze strafkorting nog eens verlengd met nog eens 40%-2maanden tijdens een sollicitatie training met de 2 casemanagers.

Het sollicitatiegesprek wat ik had was een voorbereiding op een baan nav vacature die mij is toegespeeld door het WLB Eindhoven. De vacature was bij een Eindhovens uitzendbureau wat samenwerkt met WLB Eindhoven. Er waren 9 plaatsen vrij voor deze vacature, dus dit klonk heel veelbelovend, zo werd mij verteld. De bedoeling was dat als ik 3 dagen zou willen proefdraaien dat er dan zeker een baan voor mij uit zou komen. Dus zo gezegd, zo gedaan, ik ben toen 3 dagen gaan werken voor proef. Ik heb 1x dagdienst en 2x nachtdiensten aaneensluitend gewerkt(ook in het weekend), dus 24 uur in totaal.

Met mij hebben dit nog 8 andere personen via het WLB zo gedaan, in totaal hebben wij dus 9x 24 uur = 216 uur gewerkt tesamen.

Nu kom ik hierna weer op het WLB(had nog niets gehoord over de uitslag) en krijg ik te horen dat ik afgewezen ben. Dat bevreemd mij zeer, want ik heb toch echt mijn best gedaan en ik snapte het werk wat ik moest doen ook heel goed. Als ik vraag naar de afwijsbrief word mij gezegd dat die er niet is. Ik ben dan zeer teleurgesteld dat ik na 3 dagen hard werken nu zo’n domper krijg.

Kort hierna, tijdens de training word mij dit nogmaals zeer kwalijk genomen door de 2 casemanagers voor de klas. Er word gezegd dat ik niet goed heb gefunctioneerd en dat er iets mankeert aan mijn houding en gedrag. Als ik mij daarop verweer word mijn stem gesusd (met het bekende sssst gebaar) en duikt casemanager AR in haar notitieboek en begint ze druk te schrijven.. Ze roept dan tegen mij : Verlenging! Casemanger BC ook aanwezig neemt mij dan meteen apart en zegt mij dan de verlenging van 2 maanden a 40% strafkorting mondeling aan. In totaal dus 1 + 2 = 3 maanden met 40% strafkorting !

De afwijzing van het uitzendbureau kreeg ik niet persoonlijk maar werd naar het WLB gestuurd. Ik heb nog steeds geen brief en reden afwijzing van het uitzendbureau ontvangen alleen mondelinge mededeling van WLB dat ik niet goed genoeg was. Er zijn nog 8 mensen naar dit uitzendbureau gestuurd.

Allemaal hebben zij ook 24 uren gewerkt en zijn zij na de bewuste 3 dagen ook allemaal afgewezen. Zij hebben ook nooit een brief met de reden van afwijzing ontvangen.

Iedereen is doodsbang en er wordt van alles gezocht om ons sancties op te leggen. Bijna alle sancties zijn 40 procent of hoger !

Er heerst een zwaar straf regiem en van ons motiveren is geen enkele sprake. Sterker nog, het belemmert zwaar onze toegang tot de arbeidsmarkt.

Ik heb door het terreurregiem bij WLB Eindhoven zware psychische en financiele problemen nu.dwangarbeidersverzet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>