dagboek – WLB Eindhoven 2012

Ik ben in Afrika geboren maar vanwege de politieke toestand daar, ben ik naar Nederland verhuisd. Ik volg momenteel een inburgeringscursus en ik beheers de Nederlandse taal nog niet goed. Condor heb ik daarom mijn verhaal hieronder op laten schrijven.

Begin 2012 krijg ik de eerste oproep van de Gemeente Eindhoven om me te melden bij het werkleerbedrijf(WLB). 1 februari 2012 ben ik daar begonnen. Begin maart 2012 heb ik toen al meteen een strafkorting gehad om naar mijn mening onterechte redenen (40% later verlaagd naar 15%).

Op dit moment zit ik in mijn derde traject WLB  dus : 3×3 maanden onafgebroken zonder pauze. Volgens mij is dit geheel tegen de gemeentelijke reintegratie verordening 2012 in, zoals die publiekelijk te vinden is op Google : hierin staat namelijk geschreven : “het traject duurt 3 maanden en kan indien noodzakelijk nogmaals worden verlengd met 3 maanden”.

In september 2012 is mijn zoon geboren. Ik ben vlak voor de geboorte op de fiets naar Mercado gegaan om aan mijn casemanager AR persoonlijk vrij te vragen (oa om de moeder te helpen en om mijn zoon aan te geven bij de burgelijke stand). AR was niet aanwezig op Mercado dus toen ben ik naar het WLB gefietst. Op het WLB was AR ook niet aanwezig, maar ik kreeg wel een andere casemanager te spreken namelijk BK. BK heeft mij toen vast gefeliciteerd met mijn zoon en gezegd: Oke, neem maar 1 week vrij. BK gaf mij dus mondeling toestemming om 1 week vrij te zijn, dit is de week van 24-30 september 2012.

Mijn verbazing is dan heel erg groot als ik in die week 1 dreigbrief van AR krijg dat ik perse op 27-09-2012 op het WLB moet komen.
Dit is notabene de dag dat mijn zoon geboren is!!!

Daarom heb ik nu dus wederom een strafkorting van 40 procent aan mijn broek gekregen. Ik ben het hier natuurlijk niet mee eens! Mijn bezwaarschrift heb ik ingediend maar de strafkorting a 40% word gewoon uitgevoerd en dit iedere maand tot nu toe. Ik ontvang slechts 358,99 euro netto bijstand om van te leven, per maand. Ik zit hierdoor compleet financieel aan de grond. Het is niet eerlijk dat ik deze strafkorting(en) heb gehad op de eerste plaats.dwangarbeidersverzet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>