dagboek – WLB Eindhoven 2015

Het hele trieste van het WLB en de werkbedrijven is dat het duurzaam werk totaal aan het vernietigen is middels werkverdringing en broodroof. Het is gewoon via een slinkse sluiproute het afschaffen van minimumloon en CAO lonen.

Het wemelt nu in Eindhoven van de WSD busjes, dit zijn bijna allemaal dwangarbeiders die met behoud van uitkering hier voor de gemeente Eindhoven staan te werken. Ik weet ook haast zeker dat werkloze Eindhovenaren hetzelfde soort werk in andere gemeenten aan het doen zijn. Als vee worden de werklozen is overvolle busjes getransporteerd naar de dwangarbeidsplaatsen.

De werkbedrijven gaan hier voor de grootste problemen zorgen, het is een moderne vorm van mensenhandel geworden waar heel veel geld in omgaat.

Ik heb ruim een maand geleden een dwangarbeider van de WSD gesproken die papier en zwerfvuil stond op te ruimen van de weg van Nuenen naar Eindhoven toe. Het was met behoud van uitkering en hij voelde zich een taakstraffer. Ik zei het is nog erger dan een taakstraf, een taakstraffer weet wanneer de straf er op zit maar voor hem is de taakstraf voor onbepaalde tijd.

Ook zijn er nu ontelbare louche re-integratiebedrijven die hier grof geld op verdienen, met de zogenaamde bemiddeling naar duurzaam werk. Iedereen kan hier in Eindhoven een re-integratie bedrijf beginnen, kwestie van voor een paar tientjes inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Het zijn allemaal gelukszoekers en cowboys.

Op werklplein Mercado wordt niet meer verwezen, en mensen geholpen naar duurzaam werk maar het is allemaal dwangarbeid met behoud van uitkering. Ook moeten mensen onder dreiging van sancties onvrijwillig vrijwilligerswerk gaan verrichten.dwangarbeidersverzet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>